Scandinavisch bouwen

Kontio SmartLog: innovatief bouwen met hout

Kontio ontwikkelde onlangs de Kontio SmartLog. Dit is een uniek concept in houtbouw dat heel wat voordelen oplevert, zowel qua designmogelijkheden als op het vlak van ecologie, duurzaamheid en gezondheid.

Innovatie in houtbouw

Kontio is een topreferentie in Scandinavisch bouwen en houtbouw. Het bedrijf investeert continu in research & development, met als doel om steeds voorop te lopen in technologische innovaties. De Kontio SmartLog is alvast een perfect voorbeeld van zo’n technologische nieuwigheid.

Wat is de Kontio SmartLog?

De Kontio SmartLog is een nieuw type houten balk die vrij van zetting is. Met andere woorden, eenmaal geplaatst zal de Kontio SmartLog zich niet ‘zetten’ tijdens het droogproces. Dit biedt het voordeel dat de Kontio SmartLog perfect combineerbaar is met statische materialen, zoals bakstenen, pleisterwerk, beton, glas … Op die manier kan je als eigenaar of architect qua design heel veel richtingen uit.

Gezond wonen

De Kontio SmartLog leent zich perfect tot ecologisch en duurzaam bouwen. Hij zorgt voor een lagere CO2-uitstoot en past dus perfect in het streven naar meer duurzaam bouwen en wonen. Voorts heeft houtbouw in het algemeen en de Kontio SmartLog in het bijzonder, een positief effect op de gezondheid van de bewoners:

Vragen over de Kontio SmartLog?

Wil je graag meer informatie? Of ontdek je graag hoe de Kontio SmartLog voor jouw bouwproject een toegevoegde waarde kan bieden? Contacteer ons dan zeker voor een afspraak

Vertel je vrienden hierover