Wonen

Scandinavisch wonen is gezond wonen

De van oorsprong Finse Kontio-groep, waarvan Maes & Hens exclusief verdeler is in België, is een specialist in gezond wonen. Het R&D-team van Kontio gaat continu op zoek naar innovatieve ontwikkelingen en oplossingen om het comfort en de gezondheid van bewoners van Scandinavische woningen te vergroten.

Gezondheid

Scandinavisch wonen gezondheid

Waarom is Scandinavisch bouwen zo gezond?

  • Kontio werkt met arctisch dennenhout. Deze sterke en duurzame houtsoort vind je terug in het noorden van Finland, ver weg van steden en industrie. Arctisch dennenhout bezit van nature antibacteriële eigenschappen en biedt bescherming tegen schimmels en vochtproblemen.
  • Houtbouw heeft positieve effecten op de werking van het hart. Een Oostenrijkse studie bewijst dat de gemiddelde hartslag in schoolomgevingen in houtbouw lager ligt dan in anders gebouwde scholen. Lees hier een interessant artikel over de unieke houten school in Pudasjärvi (Finland).
  • Studies tonen aan dat houtbouw stressverlagend werkt.
  • Woningen in houtmassiefbouw bieden een betere luchtkwaliteit en zorgen voor meer weerstand tegen astma en allergieën. Uit een Fins onderzoek blijkt dan bewoners van log-huizen meer tevreden waren over de luchtkwaliteit binnen dan eigenaars van andere woningen.
  • Ten slotte biedt Scandinavisch wonen een zeer goede akoestiek in huizen.
Design

Scandinavisch wonen (houtmassiefbouw): creatief design

Kontio maakt specifieke verbindingen voor een originele architectuur, meer creativiteit en een uniek design. De trend dat in België meer en meer gekozen zal worden voor kleinere wooneenheden, is op maat van Kontio geschreven. De materialen en technieken van de Kontio-groep geven bewoners een groot gevoel van ruimte, zelfs bij kleinere oppervlakten.

Wonen

Vragen over scandinavisch bouwen?

Wil je meer weten over Scandinavisch bouwen en of het iets is voor jou? Bel of mail ons dan zeker voor een afspraak.

Contacteer ons